Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Milli gururlar Çin’de robot yarışmasında

Son zamanlarda ülkemizde yetişmiş en nadide belki de en dahi çocuklardan sadece birkaçı onlar. Uluslararası robot yarışmasında ülkemizi temsil etmek için Çin'deler şu an. Robot All Star takımıyla Çin'e gitmeden önce Samsung Akademi'nin bulunduğu Bayrampaşa İTO Anadolu Meslek Lisesi'nde bir araya geldik. Samsung, beş yıl önce bu lisenin içine gençlerin eğitimine destek olma amacıyla hayata geçirdiği uygulamalı eğitim programı Samsung Akademi'yi kurmuş. Bayrampaşa İTO Meslek Lisesi öğrencileri de bu akademi kurulduktan sonra Türkiye'deki robot yarışmalarına katılmaya başlamış. Son iki yıldır üst üste birincilik kazanıyorlar; hatta bir tane birinci çıkmıyor, birçok yarışmadan birinciler çıkıyor. Samsung Akademi öğrencilerinin yer aldığı All Star takımı, Çin'deki yarışmaya Türkiye'den dört okul; Bayrampaşa İTO Anadolu Meslek Lisesi, TEVİ- TÖL (Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi), Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Şişli Anadolu Meslek Lisesi olarak katılıyor. Bayrampaşa İTO Anadolu Meslek, yarışmaya Türkiye'den katılan tek devlet lisesi olmasıyla da övgüyü hak ediyor. Robotların yapımı temaya göre farklılık gösteriyor. Konuyu yarışma belirliyor, çocuklar onun üzerine robot yapımına başlıyor. Biri robotun programlanma kısmında çalışıyor, bir diğeri elektriğiyle ilgileniyor, bir diğeri ise robotu anlatma kısmını üstlenerek sözcü oluyor. Çocuklar robotlarına son derece güveniyor, 'Bir aksilik olmazsa robot her şeyi tam yapacak' diyorlar. Robot yarışmada istenilen her şeyi yapar, herhangi bir sorun çıkarmazsa milli gururlarımız Türkiye'ye dereceyle dönecek.



2017'DE 457 MEZUN
Türkiye'de yetişmiş kalifiye eleman sorunu olduğu için Samsung Akademi Projesi, mesleki ve teknik anadolu liselerine yönelik geliştirilmiş. Bugüne kadar bu okullara toplamda 12 laboratuvar kurulmuş. Akademi bu yıl İstanbul'da 161, Ankara'da 167 ve İzmir'de 139 olmak üzere toplam 457 mezun veriyor. Programa sadece okulun öğrencileri değil, aynı zamanda civardaki diğer mesleki ve teknik Anadolu liselerinden öğrenciler de katılıyor. Eğitimler ikişerli grup olarak haftada iki gün veriliyor. Programdan mezun olan öğrencilere istemeleri halinde Samsung'un çeşitli birimlerinde staj imkanı da sunuluyor. Eğer ki robot yapma niyetiniz varsa, siz de akademiye kayıt yaptırıp kendinizi bu yönde geliştirip yarışmalara katılabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA